Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare din Capitală, în urma controalelor făcute în perioada Paștelui. ANSVSA a anunțat că niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.

Instituția transmite că Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe. Consumul de produse contaminate produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree. Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, precum vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată. Forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau la bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar.

În lume sunt cunoscute peste 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puţine provocând îmbolnăviri la oameni şi animale.

Inspectorii ANSVSA desfășoară verificări în permanență pentru a asigura consumatorilor un comerț civilizat, cu produse sigure, controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, mai arată sursa citată. 

By admin