Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anunțat, vineri, că a fost produs un lot de 17.000 de doze, care vor fi distribuite în mai multe regiuni. 

Testele au arătat vă vaccinul a generat anticorpi împotriva COVID-19 la câini, pisici, vulpi şi nurci. Rosselkhoznadzor a precizat că serul va putea să protejeze speciile vulnerabile şi să împiedice mutaţiile virale.

Interesul pentru acest vaccin este crescut. Companii din Germania, Grecia, Polonia, Austria, Kazahstan, Tadjikistan, Malaezia, Thailanda, Coreea de Sud, Liban, Iran şi Argentina şi-au exprimat interesul pentru a achiziţiona vaccinul.”Circa 20 de organizaţii sunt gata să negocieze înregistrarea şi furnizarea vaccinului către ţările lor. Documentele pentru înregistrarea în străinătate, în special în Uniunea Europeană, sunt în curs de pregătire”, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres.

Vaccinul a fost produs în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea privind riscul de transmitere a virusului între oameni şi animale. 

By admin