“Drăgăneşti, Prahova. Aceasta ar fi trebuit să fie o staţie de sortare şi de transfer al deşeurilor. E o bătaie de joc, un depozit în care zac deşeurile în ploaie, în vânt, plin de muşte, plin de animale, de rozătoare, de ciori. Bătaie de joc! Aşa arată gestiunea deşeurilor într-o staţie de sortare şi transfer din Prahova, comuna Drăgăneşti. Ceva similar am văzut zilele trecute la Urlaţi, unde, tot lângă o staţie de transfer ca aceasta, erau îngropate deşeurile. Lângă această staţie de transfer, la aproximativ 300 de metri, sunt nişte mii de metri cubi de deşeuri îngropate într-o zonă inundabilă, într-o luncă şi pus pământ deasupra. Bătaie de joc! Furt pe faţă!”, spune șeful Gărzii Naționale de Mediu, într-una din cele două filmări.Oficialul a arătat că staţia de transfer este “arhiplină”, iar Garda de Mediu a impus măsura ca până la data de 21 iunie să fie transferate toate deşeurile de pe acel amplasament.La circa 300 de metri de staţia respectivă se află un “deal făcut din deşeuri”, Berceanu spunând că primăria a dus acolo deşeuri pe care le-a acoperit un un strat de 20 centimetri de pământ: “Comuna Draganesti, Prahova! Acelasi film de groaza despre deseuri, despre minciuna si acoperirea cu pamant a faptelor contraventionale si infractionale, a depozitelor ilegale. Acum 2 saptamani statia de transfer a primit de la GNM amenda de 100.000 lei si notificrte pentru suspendarea autorizatiei de mediu ca urmare a managementului defectuos al deseurilor colectate”. Potrivit acestuia, o situaţie similară a fost depistată şi semnalată anterior şi la Urlaţi, Octavian Berceanu acuzând primăria că “doseşte deşeurile în lunca râului şi apoi le astupă cu pământ”: “”La Urlaţi suntem pe o staţie de transfer, transferul gunoiului menajer către gârlă, către cer, către pânza freatică. Se scurge levigatul din acest gunoi abandonat aici de nu ştiu cât timp. E gunoi amestecat, cât vedeţi cu ochii, lângă localitate. Pute şi va mirosi din ce în ce mai tare (…) . La 300 de metri în faţă este Cricovu Sărat unde avem o groapă de gunoi ilegală pe care primăria în viteză încearcă să o astupe. Încă o dată, aşa sunt depozitele noastre pe fonduri europene. 23 milioane de lei investiţia pentru acest depozit în aer liber de gunoi. Bătaie de joc!”. 

Potrivit realitateadeprahova.net, șeful Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Octavian Berceanu, s-a aflat zilele acestea, din nou în judeţul Prahova, acolo unde, pe parcurusul weekend-ului care tomcami s-a încheiat, a făcut verificări în mai multe puncte avea informaţii că ar fi probleme.

Cu acest prilej, acesta declarat că are informaţii potrivit cărora în mai multe zone din judeţ, care nu au fost vizate de ampla acţiune anterioară, sunt probleme din punctul de vedere al protecţiei mediului. Berceanu aspunea, de asemenea, că verificările vor viza balastierele, depozite ilegale de deşeuri, dar şi problema aluviunilor care a blocat ieri DN 1 la Nistoreşti.

By admin