„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei ședințe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-științific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorința domniei sale de a modifica criteriile și metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris pe scurt câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înțelegem un lucru – pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propuneri, așa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituții.

Grupul tehnico-științific, chiar dacă face niște propuneri, toate discuțiile și toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le considera oportune despre București. Procedural nu s-a votat și nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU. (…) Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuție a fost suficientă”, a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demisă de premierul Florin Cîțu de la Ministerul Sănătății împreună cu Vlad Voiculescu. Decizia premierului a venit ca urmare a reacției tardive ale celor doi oficiali din cadrul Ministerului Sănătății în cazul celor mai recente tragedii petrecute în spitale și a ordinului privind noile reguli pentru carantinarea localităților, care a „umplut paharul”. Ordinul, semnat de Andreea Moldovan, a fost transmis către Monitorul Oficial fără să fie anunțat și șeful Guvernului. Florin Cîțu a dispus ulterior ca ordinul dat de Andreea Moldovan să fie revocat.

By admin