Imunitatea colectivă în România nu va fi atinsă în august, ci mai degrabă în octombrie, spune medicul Alexandru Rafila.

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă și țintită pentru diversele categorii de populație, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această țintă de 10,4 milioane. Oricum, la sfârșitul lunii august, cum preconiza primul ministru, eu, personal, am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp așa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi. Vedeți că ritmul nu depășește în general 80.000. Așa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a precizat, marți, Alexandru Rafila, la RFI România.

În același timp, Alexandru Rafila avertizează că numărul infectărilor COVID-19 va crește după aglomerările din timpul minivacanței de 1 Mai și de Paște și că gravitatea situației va fi oglindită de bolnavii critici din secțiile de Terapie Intensivă din spitale.

„Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creștere tranzitorie, nu cred că va fi o creștere de lungă durată, e normal să fie așa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacțiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare. (…)

Trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puțin credibile, în această perioadă”, a atenționat Alexandru Rafila.

Accesează DATELE oficiale ale epidemiei de coronavirus din România pe Realitatea.net – Evoluția LIVE COVID-19 și a campaniei de vaccinare  

By admin