Primăria Constanța vrea să revoluționeze calitatea turismului și începe procesul cu desființarea alimentarelor, care au împânzit faleza și promenada. Municipalitatea s-a aliat cu patronii de baruri și restaurante.

”Magazinele comerciale, spațiile comerciale trebuie să vândă suveniruri, orice alte produse la care ne putem gândi în vacanță. Nu putem să cumpărăm pizza sau burgeri, de exemplu, dintr-un magazin care vinde în același timp și vederi, și suveniruri, și costume de baie”, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Barurilor si Cafenelelor

”Magazinul alimentar atrage după el și altfel de clienți, adică nu putem să facem un turism de calitate atât timp cât avem un magazin care vinde salam și cașcaval lângă noi, ca restaurant”, a reclamat și George Țicu, manager de restaurant.

Alimentarele erau varianta accesibilă pentru turiștii cu buget redus. Însă produsele ieftine pot deveni riscante pentru consumator, spun oamenii Primăriei.

”Este de la sine înțeles că, odată un salam sau carne cărată pe plajă, proprietățile acestora se schimbă și pot pune în pericol sănătatea”, a explicat Horia Constantinescu, comisar-șef adjunct Protecția Consumatorilor Constanța. 

Nici constănțenii nu sunt de acord cu reforma din Mamaia.

Primăria Constanța vrea să închidă magazinele alimentare din stațiune pentru că fac concurență teraselor și restaurantelor. Impactul social va fi uriaș: 1.000 de oameni vor trebui să-și caute de lucru. 

 

 

By admin