În fiecare an între 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor și fetelor) și 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului) la nivel internațional, au loc 16 zile de activism în care se desfășoară activități de informare destinate eliminării violenței de gen.

Fenomenul violenței de gen este un fenomen cauză-efect, iar cauza, în procent de peste 85% (conform tuturor statisticilor de la noi, IGPR sau internaționale), pornește de la bărbați.

Conceptul campaniei susținute de Alka este simplu și de impact: bărbați din România – personalități publice –  care vorbesc bărbaților despre comportamentele abuzive ale unora dintre ei. Cei 10 vorbitori au fost aleși din toate domeniile activitate, astfel încât să ne asigurăm că mesajul nostru ajunge la cât mai mulți bărbati. Printre aceștia se numără: Alex Petricean (chef), Excelența Sa Ambasadorul Statului Israel în România David Saranga, Andrei Stoica (luptător K1), Jean de la Craiova (cântăreț).

Mesajele cheie ale campaniei au vorbit despre nesiguranța în care se află multe femei din România acasă, pe stradă, chiar și în magazine, despre statistica îngrozitoare conform căreia una din patru femei devine victima unei forme de violență de-a lungul vieții ei.

Anul acesta, compania intenționează să susțină în continuare inițiative destinate să lupte împotriva violenței asupra femeilor.

Spot-ul poate fi văzut pe pagina de Facebook Alka.

Comitetul de Responsabilitate socială al Alka

By admin