„Sunt încântată că am primit astăzi prima vaccinare cu AstraZeneca”, a transmis Angela Merkel, într-o declarație publicată, vineri, de purtătorul de cuvânt al acesteia, Steffen Seibert, pe Twitter.

„Vaccinarea este cheia pentru depășirea pandemiei”, a mai declarat cancelarul german.

Kanzlerin #Merkel: „Ich freue mich, dass ich heute die Erstimpfung mit AstraZeneca bekommen habe. Ich danke allen, die sich in der Impfkampagne engagieren – und allen, die sich impfen lassen. Das Impfen ist der Schlüssel, um die Pandemie zu überwinden.“ pic.twitter.com/P4kMJYNrlc

— Steffen Seibert (@RegSprecher) April 16, 2021

După problemele de coagulare semnalate după administrarea vaccinului de la AstraZeneca, autoritățile au anunțat că acesta va fi primit de persoanele de peste 60 de ani, iar Angela Merkel are deja 66 de ani, deci se încadrează în grupa de vârstă pentru care este recomandat vaccinul. Inițial vaccinul a fost recomandat celor de până în 60 de ani. 

În Germania, incidența COVID-19 la 7 zile, noile cazuri confirmate, era de 160,1 la 100.000 de locuitori, în ultimele zile media cazurilor confirmate fiind mare, de 30.000. Numărul infectărilor a depășit deja 3 milioane, iar numărul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 80.141

În același timp, până pe 15 aprilie, rata de vaccinare ajunsese la 18,37% în Germania, potrivit datelor oficiale ale autorităților.

La începutul acestei săptămâni, cabinetul Merkel a obținut o victorie privind impunerea unor măsuri mai stricte de circulație pentru a scădea infectările cu noul coronavirus. Un proiect de lege care acordă puteri sporite guvernului față de landuri, a fost adoptat marți. Proiectul, ce mai trebuie votat în Bundestag, prevede ca, în cazul în care rata incidenţei este mai mare de 100 pe o perioadă de trei zile, statul federal poate impune restricții  de circulaţie pe timpul nopţii, o reducere a contactelor între persoane private sau închiderea magazinelor considerate neesenţiale.

 

By admin