Raed Arafat a explicat că dacă numărul celor care se vaccinează crește din ce în ce mai mult, cu atât sunt mai mari șansele să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții, și cetățenii, și autoritățile, de la 1 iunie. Secretarul de stat în MAI spune că întoarcerea la normalitate, scăderea infectărilor cu noul coronavirus, a presiunii din spitale, a cazurilor grave din ATI se leagă, toate, de campania de vaccinare.

„Totul se leagă de campania de vaccinare, cu cât ne dorim să ajungem mai repede la normalitate, cu atât trebuie să încurajăm oamenii, să îi îndrumăm spre vaccinare, mai ales că acum vaccinarea e la liber, adică nu mai există grupe de vârstă. Acum, cine doreşte, poate să meargă la vaccinare”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la o televiziune de știri.

Şeful DSU a spus că vaccinarea este „biletul nostru către normalitate”.

„Există un comitet stabilit de premier, pentru a stabili măsurile din 1 iunie, ce se poate face, bineînţeles, concomitent cu campania de vaccinare care trebuie să continue şi sper ca numărul vaccinaţilor să crească pentru că este, într-adevăr biletul nostru către normalitate. Cu cât mai mulţi ne vaccinăm, cu atât mai repede ajungem spre o situaţie de normalitate. Cel puţin la nivelul României, cum a ajuns Israel, Marea Britanie, să poată să se relaxeze şi să aibă o situaţie sub control. Dar asta se face cu cap, gândind şi într-un mod corect”, a explicat Arafat.

Cum a evitat România un LOCKDOWN total și a reușit să scadă cazurile de infectare – explicațiile lui Raed Arafat

„Nu am luat măsuri care să ducă la un lockdown total. Măsurile luate de noi au fost pe baza incidenţei, programul de weekend redus. Măsurile luate nu erau măsuri de extremă. (…) Totuşi s-a reuşit să se scadă numărul cazurilor. Astăzi pot să spun că în data de 2 mai iese ultima localitate din carantină, este o localitate mică din judeţul Neamţ care iese în 2 mai. Asta înseamnă că inclusiv localităţile care au fost carantinate au scăzut incidenţa în ele. Situaţia a mers spre bine. Încă vedem cazuri în Terapia Intensivă, dar şi acolo vedem o scădere. Astăzi la Centrul Naţional de Conducere a Intervenţiei au fost doar 25 de solicitări de transfer din care 20 rezolvate. Asta comparativ cu peste 100 pe zi de solicitări acum 1-2 săptămâni. Situaţia merge înspre îmbunătăţire vizibilă, dar asta înseamnă să fim atenţi, să păstrăm situaţia în care suntem, să ducem situaţia către mai bine şi să ne vaccinăm”, a mai spus Raed Arafat.

By admin