Cu sute de susținători ai lui Donald Trump, Paul Hodgkins, în vârstă de 38 de ani, a intrat în sediul Congresului pe 6 ianuarie, când oficialii aleși au certificat victoria democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale, relatează HotNews.ro.

În fotografiile prezentate, bărbat cu părul lung este văzut în Camera Senatului cu ceea ce pare a fi o mască de schi la gât și un steag mare în numele fostului președinte republican.Arestat pe 16 februarie pe baza serviciilor de informații, el s-a confruntat cu cinci acuzații. “Voi accepta oferta procurorilor și voi pleda vinovat”, a declarat el, la o audiere de miercuri, în curtea federală din Washington. Această acuzație de „obstrucționare a procedurilor oficiale” se pedepsește cu până la 20 de ani de închisoare. Sentința va fi stabilită pe 19 iulie.Judecătorul a explicat că, în funcție de baremul pedepsei și în absența unei înregistrări, va păstra probabil o pedeapsă de 15 până la 21 de luni de închisoare. În schimbul recunoașterii sale de vinovăție, celelalte capete de acuzare sunt abandonate și nu va trebui să se confrunte cu un proces cu juriu.În urmă cu o lună, un alt protagonist al acestui atac, Jon Schaffer, a fost, de asemenea, de acord să pledeze vinovat și să coopereze cu anchetatorii împotriva micului grup de extrema dreaptă Oath Keepers, al cărui membru fondator era, în schimbul unei sentințe mai ușoare.Aceștia sunt, însă, singurele, din cele peste 400 de persoane acuzate, care au ajuns la acorduri la aproape cinci luni după violența care a zguduit democrația americană, mai arată sursa citată. 

Vă reamintim că Donald Trump a devenit, pe 13 ianuarie a.c., primul președinte din istoria Statelor Unite ale Americii care este pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului, republicanul fiind acuzat de incitare la insurecție în cazul asaltului asupra Capitolului din Washington (6 ianuarie 2021). Atunci, Congresul American se pregătea să valideze mandatul democratului Joe Biden, ales președinte în noiembrie 2020. 

By admin