Din primele informații, polițista a fost înjunghiată de mai multe ori în timp ce atacatorul striga ”Allahu Akbar”. Femeia se întorcea din pauză, iar agresorul a reușit să intre în comisariat odată cu ea. Atacul a avut loc vineri. 

Victima, Stephanie M., avea 49 de ani, doi copii și era agentă administrativă la secretariatul comisariatului din Rambouillet. Comisariatul unde a avut loc atacul este situat într-un cartier rezidenţial înstărit al acestui oraş liniștit

Potrivit documentelor de identitate, atacatorul era un cetățean tunisian în vârstă de 36 de ani, care lucra la o firmă de curierat. El a sosit în Franța în 2009 și nu avea antecedente violente. Trei persoane din anturajul lui au fost arestate preventiv. Este vorba despre tatăl ucigaşului şi alte două persoane care i-au oferit găzduire, una dintre ele recent, la Thiais, la periferia Parisului, şi cealaltă la sosirea lui în Franţa, în 2009, ca imigrant ilegal. 

”Republica este cea atacată, statul este cel sfidat şi nu vom permite să se întâmple acest lucru”, a declarat Premierul Jean Castex. care s-a deplasat la locul crimei. Preşedintele Emmanuel Macron a reiterat că Franţa ”nu va ceda în faţa terorismului islamist”.În octombrie 2020, la Conflans-Sainte-Honorine, la circa 50 kilometri de Rambouillet, profesorul Samuel Paty a fost decapitat de un tânăr de 18 ani originar din Cecenia.

Un val de atentate jihadiste s-a soldat cu peste 260 de morţi începând din 2015, în Franţa, amintește Agerpres. 

By admin