Un prim cod galben a intrat în vigoare astăzi la ora 13:00 și expiră vineri seara, la ora 21:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate sunt: Oltenia, sudul Banatului, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local Muntenia și zona montană aferentă acestor regiuni.

Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Apoi, este în vigoare și un cod portocaliu, valabil tot până la ora 21.00, vineri. Codul portocaliu vizează ploi abundente și este restrâns față de cel emis ieri.

Sunt vizate județele Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași, dar și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara,Gorj, Alba, Bacău și Prahova.

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…60 l/mp.    

Totodată, un nou cod galben intră în vigoare vineri seara, la ora 21:00 și expiră sâmbătă, la ora 09.00.

Fenomenele vizate – cantități de apă însemnate.

”În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Bacău, Covasna și Brașov, va continua să plouă, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp”, conform ANM.

Cum va fi vremea în CapitalăANM a actualizat și prognoza pentru Capitală, valabilă în următoarele două zile.

Până diseară, vremea rămâne în general instabilă și răcoroasă.

”Cerul va fi noros și vor fi perioade în care se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp”.

În plus, în timpul ploilor, vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 18 – 19 grade.

Apoi, în perioada 28 mai, ora 21:00, până sâmbătă dimineață, ora 09:00, va ploua slab.

”Cerul va avea înnorări, iar la începutul intervalului vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până moderat. Temperatura minimă va fi de 14-15 grade”, mai transmite ANM.

By admin