Decizia privind suspendarea vaccinării vine în urma suspiciunilor legate de posibile efecte secundare grave ale serului. 

Bulgaria așteaptă ca EMA să trimită o declarație scrisă prin care să înlăture orice dubii legate de siguranța vaccinului, a transmis guvernul de la Sofia, potrivit Agerpres. 

Joi, Bulgaria a înregistrat cel mai ridicat bilanț zilnic din ultimele trei luni, respectiv 3.500 de infectări și 132 de decese. Bilanțul total al epidemiei din țară depășește 272.700 de cazuri Covid-19 și 11.095 de decese. 

Existența în România a lotului AstraZeneca cu probleme, CONFIRMATĂ de CNACV! Vaccinurile, distribuite în 22 de județe ale țării

Decizia privind oprirea sau suspendarea temporară a vaccinării cu AstraZeneva a fost luată preventiv în mai multe țări după sesizarea unor cazuri privind apariția unor cheaguri de sânge. Deocamdată nu s-a stabilit o legătură directă cu vaccinarea. Loturile vizate sunt ABV 5300 și ABV 2856. 

Citește și: ”Gheorghiță: „Vaccinările cu AstraZeneca vor continua. Cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca nu au de ce să intre în panică”

By admin