Jurnalistul a precizat că a fost citat în calitate de martor și a subliniat că cetățenii au dreptul la informații despre persoanele numite sau alese în funcții publice. 

”Este o zi bună astăzi, o zi în care oamenii pot vedea că un primar ales, domnul Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, consideră că relatările de presă sunt crime, organizări împotriva domniei sale sau a oamenilor din primărie. 

Țintele sunt nu doar jurnaliștii de la Libertatea – Mihai Toma și eu- ci și jurnaliști de la alte publicații și televiziuni. Ținta clară este investigația de presă – publicațiile, televiziunile și emisiunile care au ca obiectiv investigațiile de presă. Calitatea noastră aici a fost cea de jurnalist și de martor. Nu e vorba de niciun fel de acuzații la adresa noastră în privința acestui caz.

Noi ne bucurăm că fiecare om are dreptul să aibă acces la justiție – este un drept constituțional și un lucru minunat că se întâmplă asta în România. La fel, fiecare cetățean are dreptul la informații despre numiții sau aleșii în funcțiile publice”, a declarat jurnalistul.

Cătălin Tolontan, audiat la DIICOT după ce a fost acuzat de ȘANTAJ de primarul Sectorului 4: ”El ne dă un pumn, noi revenim cu fapte”

Tolontan a vorbit și despre celelalte plângeri formulate de Daniel Băluță.”Domnul Băluță a formulat plângeri la adresa noastră la Judecătoria Sectorului 2, unde a spus că avem o acțiune concentrată este expresia dânsului – la adresa dânsului și a primăriei. La CNCD ne-a reclamat pentru că l-am tratat discriminator în calitate de primar. Nu știu ce înseamnă asta, CNCD-ul se va pronunța. Aici, sursele din primăria Sectorului 4 ne-au spus că este vorba de calitatea de primar, nu de om, a primarului Băluță, cel care a reclamat la DIICOT presupusele lucruri pentru care se consideră abuzat.

Avem încredere în justiție de zeci de ani. Avem zeci de dosare, procese, plângeri penale. Un coleg de la Gazeta Sporturilor a fost chemat și săptămâna trecută pentru că a reușit să facă rost de un document confidențial”, a mai spus jurnalistul de investigații. 

By admin