Petr Kellner a murit la vârsta de 56 de ani într-un cumplit accident de elicopter în Alaska. Alte 4 persoane au decedat în același accident iar o altă persoană se află în stare gravă în spital. 

Petr Kellner cumpărat Pro TV anul trecut, prin holdingul pe care îl deţine, PPF. 

Kellner, care era cea mai bogată persoană din Cehia, avea o avere de 19,6 mld. dolari. PPF, care controlează afaceri în domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie, a anunţat că activele totale ajung la 44 mld. euro. 

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV, principalul canal de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV.

Kellner a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 de ani, la un moment dat deţinuse şi 20% din Romexterra Bank, iar acum deţine două clădiri de bioruri din apropierea Guvernului.

Petr Kellner a absolvit Universitatea din Praga cu profil economic în anul 1986, a fost angajat al companiei cehe Impromat, un importator de fotocopiatoare. 

Miliardarul ceh Petr Kellner, ieşit de pe băncile facultăţii în Praga cu o diplomă în economie, şi-a pus bazele averii la începutul anilor ’90 vânzând produse de birotică şi papetărie. Mai târziu, el a reuşit să prindă „lozul cel mare” în timpul privatizărilor şi a cumpărat cel mai mare asigurător din Cehia.

By admin