Un prim motiv este acela că mititeii conțin multă sare, iar dacă nu aveți o sursă verificată, nu puteți să-i gustați înainte de a-i lua din galantare. Lor li se adaugă sarea din muștar, deci supuneți pancreasul, vezica și colonul la o traumă. În plus, sarea în exces este contraindicată persoanelor obeze, hipertensive, diabeticilor, celor cu boli hepato-renale sau dislipidemie.

Nu în ultimul rând, sarea cere multă bere. Potrivit medicilor, asocierea dintre mici, pâine și bere este nocivă pentru organism, deoarece încarcă foarte tare ficatul.

Mititeii conțin minimum 20 la suta grăsime animală, ceea ce îi face indigești. Fiind fripți la grătarul pus direct pe foc, devin toxici din cauza arsurii.

Înlocuiți berea cu vin roşu, fără sulfiţi, deoarece astfel le scadeți toxicitatea. Dacă nu puteți renunța la ei, iată câteva sfaturi. Evitați micii congelați, deoarece nu aveți cum depista adaosurile suspecte și textura cleioasă. Citiți eticheta. Conţinutul de carne ar trebui să depăşească 85% din conţinutul caserolei.

Evitaţi micii care au în compoziţie arome, aromă de fum şi aditivii alimentari precum: glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu şi izoascorbatul de sodiu. Dar și pe cei cu adaos de zahăr, ulei vegetal, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale şi fibra de soia. Totodată, termenul de valabilitate trebuie să fie 5 zile de la data producerii, iar condiţiile de păstrare între 0 și 4 grade celsius.

Ca să nu vă cadă pastila de sănătate de astăzi greu la stomac, și ignorați faptul că excesul de carne contrazice esența unui cadru natural, vă propunem mici îmbunătățiri. Faceți un experiment: luați cu dumneavoastră la iarbă verde și crudități. Înlocuiți jumătate din porția de carne cu ciuperci la grătar, pe care puteți să le asezonați cu un dresing făcut din lămâie, ulei de măsline și ierburi. Totodată, încercați să combinați micii nu cu cartofi, ci cu salată verde, morcovi copți, țelină sau gogoșar. Și nu uitați să frigeți mititeii bine, nu-i lăsați pe jumătate cruzi. Prepararea lor incompletă poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis. Petrecere frumoasă! 

By admin