Claudiu Năsui a primit, vineri, vizita ministrului grec al Turismului, Charis Theocharis. În cadul întâlnirii, întrebat dacă statul grec va recunoaşte certificatul eliberat de autorităţile române, până ce UE va aproba unul universal, Charis Theocharis a răspuns: „Sigur că da, acesta a fost şi scopul vizitei mele în Bucureşti, a fost subiectul discuţiilor, cum să o facem, să aflăm de la Guvernul român cum o vom face. Noi vom oferi toate detaliile către partea română, astfel încât să putem face acest lucru”.

Claudiu Năsui: Decizia finală o vom lua într-o şedinţă de Guvern

„Discuţiile sunt să avem nişte documente care sunt mutual recunoscute, iar cuvintele-cheie trebuie să fie şi în engleză, cuvinte precum „pozitiv”, „negativ”, de exemplu. În zona aceasta este discuţia, pentru recunoaşterea bilaterală a acestor documente. Decizia finală o vom lua într-o şedinţă de Guvern, dar aceasta este direcţia în care vom merge”, a spus Năsui, în cadrul unor declaraţii de presă comune cu ministrul grec.

Claudiu Năsui a precizat că scopul Guvernului este, în primul rând, sănătatea oamenilor.

„Nu vorbim doar despre persoanele vaccinate, ci de trei categorii de documente pe care am putea să ni le recunoaştem reciproc până ce UE aprobă certificatul digital. Vorbim despre testul negativ de Covid, deci persoane care nu au boala, care nu prezintă risc, vorbim despre persoane care au testul de anticorpi pozitiv, adică au trecut deja prin boală şi s-au imunizat în mod natural, şi vorbim, evident, şi despre persoane care s-au vaccinat”, a precizat Claudiu Năsui.

By admin