Salvatorii au reușit să acorde primul ajutor celor doi turiști, care se află acum în afara oricărui pericol. Aceștia se aflau la schi în momentul în care au fost surprinși de avalanșă și erau echipați corespunzător.

Potrivit salvatorilor ajunși la fața locului, unul dintre turiști a fost îngropat parțial. Salvamontiștii le-au evaluat starea de sănătate și i-au însoțit în siguranță la Bâlea Cascadă, a declarat șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, potrivit turnulsfatului.ro.

Foto: OradeSibiu.ro

Serviciul Public Salvamont Sibiu a anunțat că a intervenit cu o echipa de prim răspuns, „în zona Valea Bâlii pentru evaluarea stării de sănătate şi asigurarea transportului a 2 turişti ( practicanţi ai sporturilor de iarna) surprinşi de o avalanşă. Unul dintre turişti a fost îngropat parţial. Momentan cei 2 se află în afara oricărui pericol. Ambii schiori erau echipaţi corespunzător. Aceştia au fost însoţiţi in siguranţă la Bâlea Cascadă de echipa Salvamont”.

Foto: OradeSibiu.ro

În zona Bâlea din munţii Făgăraş este risc mare de producere de avalanşe, potrivit nivologilor sibieni. La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 2,83 metri, relatează Agerpres.

By admin