Comisarul european Adina Vălean a transmis că regretă incidentul, șoferii de camion fiind „în prima linie, în timpul crizei Covid-19 și e rușinos și nedrept că ei sunt atacați, tâlhăriți și puși în pericol” și a făcut un apel la toate țările membre UE să ia măsuri pentru protecția acestora, mai ales că„ din păcate, UE nu are competențe în domeniul securității transporturilor rutiere – acestea revin statelor membre”.

„Sunt întristată de uciderea, în Franța, a unui șofer de tir român, în weekendul trecut. Condoleanțe soției sale, familiei și prietenilor.

Șoferii de camion au fost în prima linie, în timpul crizei Covid-19 și e rușinos și nedrept că ei sunt atacați, tâlhăriți și puși în pericol. Este clar că trebuie să facem toate eforturile posibile pentru a-i proteja și fac apel la autoritățile tuturor țărilor UE să ia măsurile necesare pentru a preveni asemenea tragedii.Din păcate, UE nu are competențe în domeniul securității transporturilor rutiere – acestea revin statelor membre.După adoptarea Pachetului de Mobilitate I, Comisia Europeană are ca prioritate dezvoltarea de facilități de parcare sigure pentru șoferii de tir. În acest moment, la nivel european, avem un deficit de 100.000 de locuri unde șoferii pot parca peste noapte și un deficit și mai mare de zone de parcare sigure certificate.Pentru a reduce acest deficit, am oferit finanțare pentru noi parcări prin Mecanismul de Conectare al Europei (CEF) și o vom face în continuare.De asemenea, Comisia lucrează la standarde comune pentru parcările sigure, pentru a evita atacurile asupra șoferilor, atunci când ei își fac meseria sau se odihnesc”, a scris Vălean pe Facebook.

Șoferul român Mihai Spătaru a fost ucis cu o sabie duminică, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franța. El era cu soția sa în Franța, și ea șofer de TIR. Tânărul a fost ucis cu o sabie de un bărbat în spatele camionului, după ce coborâse pentru a merge la toaletă. Soția sa s-a grăbit să intervină, dar până a ajuns la locul trragediei, acesta deja fugise. Din păcate, niciun alt coleg șofer de TIR nu a venit să-l ajute.

Șofer român de TIR, UCIS CU SABIA într-o parcare din Franța. Niciun coleg nu a coborât să-l ajute

By admin