Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis majorarea stocurilor de materiale necesare pentru derularea campaniei de vaccinare, prin noua Hotărâre, nr. 18 din 19 martie 2021, se prevede cumpărarea a 500.000 de monodoze de ser fiziologic (monodoze minim 2 – maxim 10 ml), potrivit Anexei 2.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă nr. 1 la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 17 din 14.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 1.

Art.3 – Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei nr. 2.

Art.4 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citește și: ”LISTA țărilor cu risc epidemiologic COVID-19 a fost actualizată. CARANTINĂ obligatorie la sosirea din „zona galbenă” – DOCUMENT”

 

By admin