Proiectul de lege, consultat de Reuters, cuprinde mai multe amendamente la reglementările privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă. Acesta va fi prezentat marţi în cabinetul de la Berlin și face parte dintr-un set de măsuri menite să combată cel de-al treilea val al pandemiei.

Testele vor fi plătite de angajatori. 

Un amendament elaborat de Ministrul Muncii, Hubertus Heil, prevede ca angajaţilor care prezintă un risc ridicat de infecţie, precum cei care sunt găzduiţi în spaţii comune de cazare sau care lucrează în spaţii închise, să le fie oferite teste pentru Covid de două ori pe săptămână.

În plus, guvernul de la Berlin vrea să prelungească până la 30 iunie alte măsuri destinate prevenirii infecţiilor cu coronavirus, precum cea conform căreia angajatorii sunt obligaţi să ofere angajaţilor opţiunea de a lucra de acasă.

Luni, numărul infectărilor cu Sars-Cov-2 din Germania a depășit trei milioane. 

Cancelarul Angela Merkel ar urma să anunțe și înăsprirea legislaţia anti-Covid la nivel naţional, pentru a putea impune în întreaga ţară restricţii tip lockdown, mergând până la impunerea unor interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii. Modificarea ar pune capăt unui tabu în Germania, unde federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sanitar. Cu toate acestea, mai multe landuri au fost acuzate de adoptarea unor măsuri lejere în faţa pandemiei, potrivit Agerpres. 

By admin