Astăzi, 01 aprilie a.c., în Municipiul București, sunt preconizate mai multe adunări publice, inițiate în mediul online, la care există posibilitatea să participe un public numeros. Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică. 

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, reamintim faptul că, la nivelul Capitalei, există anumite restricții de deplasare. Pentru sănătatea lor și a celor din jur, jandarmii bucureșteni recomandă participanților:- să poarte mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;- să respecte măsurile de igienizare a mâinilor;- să mențină distanța fizică de minimum un metru.

În egală măsură, recomandăm persoanelor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile care au un comportament ostil și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au o conduită antisocială.

Jandarmeria București asigură, fără discriminare, protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenți, cât și la ceilalți cetățeni să fie responsabili și îi asigurăm că sănătatea și siguranța lor sunt prioritatea noastră.

Șeful forțelor de ordine spune că își dorește ca mitingurile din toată țara să fie pașnice.

Șeful Jandarmeriei Române – Alin Ionel Mastan a spus că își dorește ca mitingurile din toată țara să fie pașnice și să nu mai avem parte de incidente. Cât despre protestele violente din țară, unii manifestanți au început sa arunce cu ouă și pietre și prin urmare forțele de ordine au ripostat. 

A fost a patra seară la rând când oamenii au ieșit să-și exprime nemulțumirea față de obligativitatea purtării măștii și limitarea circulației. Unii participanți au fost amendați zilele trecute, dar asta nu îi oprește să continue protestul. 

By admin