Peste 700 de persoane au primit, joi, prima doză de ser împotriva Covid-19 la centrul drive-thru din Capitală, amplasat în Piaţa Constituţiei, potrivit platformei RoVaccinare. Autoritățile au subliniat că acțiunea este un succes. 

Centrele de vaccinare de tip drive-thru ar putea fi deschise în toată țara, potrivit medicului militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid.

Centrele de tip drive-thru permit cu ușurință celor care se deplasează sau care au un program mai complex să se vaccineze”, a afirmat șeful CNCAV.

Gheorghiță a reamintit că astfel de centre au fost prevăzute inițial abia pentru Etapa a 3-a campaniei de vaccinare din România. Rolul lor este foarte important, spune medicul. „În sectoarele 3 și 6 se dorește deschiderea unor centre de tip drive-thru, de asemenea probabil că și în alte județe. La fel și în tara, în Galati, Constanța, Suceava”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

El a subliniat că plaforma națională de vaccinare rămâne, de asemenea, un instrument prin care cât mai multe persoane se pot vaccina, precizând însă că autoritățile iau în calcul obțiunea ca doritorii să se poată prezenta direct pentru a se imuniza, așa cum s-a întâmplat în cazul centrelor drive-thru din Deva, Cluj sau Arad.

Klaus Iohannis – președintele României a vizitat, joi, primul centru de vaccinare drive-thru deschis în Piața Constituției din Capitală. La fața locului, președintele a remarcat că activitatea are succes și a spus că acest fapt este îmbucurător. 

Klaus Iohannis, la primul centru drive-thru în Capitală: „Este important ca această campanie de vaccinare să prindă viteză”

By admin