Voiculescu a fost implicat în dosarul de retrocetare al unei proprietăți din București. Suprafața terenului depășește 9.000 de metri pătrați și valoarea sa este estimată la aproximativ două milioane de euro.

În 2016, fostul proprietar al terenului l-a mandatat pe Vlad Voiculescu în vederea deciziilor emise pentru retrocedarea proprietății. Conform legii, mandatorul nu are obligația să declare statului care a fost procentul câștigat în urma procesului.Imediat după încheierea actelor, Voiculescu a mandatat la rândul său o societate comercială care să îl reprezinte în fața autorităților legale, dar și pentru dobândirea restituirilor în natură.

Referitor la aceste afaceri din trecutul său, Voiculescu a susținut la început că nu-și mai amintește anul în care a încheiat contractul. Ulterior, a declarat că a fost o singură dată mandatar și contextul nu a avut legătură cu locul său de muncă din acea vreme. În prezent, acesta l-a dat în judecată pe fostul proprietar al trenului care l-a mandatat. În declarația de avere a fostului ministru al Sănătății apare suma de peste 700.000 de lei, pe care acesta susține că o are de recuperat prin Birou Executor Judecătoresc București, acesta fiind comisionul neîncasat după retrocetarea proprietății, potrivit Realitatea Plus. 

By admin