UPDATE Viorel Tufeanu, șeful Gărzii de Mediu a declarat că este în desfășurare acțiunea de control de la Romprest și Primăria Sectorului 1. „Nu am aplicat până acum sancțiuni, azi finalizăm cele două controale în derulare. Suntem în verificări, dacă vom constata abateri vom aplica sancțiuni. Până acum am constatat pe teren situația, în cursul acestor zile am făcut verificari la acte. Până acum avem situația clară a ceea ce s-a întâmplat pe teren. Și vom face corborarea între acte și teren. Este o situație care nu este corectă. Azi finalizăm toate controalele”, a declarat Viorel Tufeanu.

„În dimineața aceasta am primit nota de constatare de la autoritățile sanitare și de mediu și nu rezulta că ar reprezenta un pericol iminent pentru populație astfel încât să se justifice instituirea stării de alertă în Sectorul 1. Autoritățile din domeniul sanitar nu consideră că există un pericol la adresa locuitorilor Știm că există disfuncționalități în serviciul public de salubrizare și voi continua să caut soluții, în așa fel încât disconfortul să fie cât mai mic și să nu reprezinte un pericol pentru sănătate. Vom monitoriza situația, iar dacă apar probleme vom interveni”, a declarat prefectul Capitalei. 

Alin Stoica susține că poartă discuții cu toate părțile implicate, iar în după-amiaza acestei zile va veni cu o nouă soluție de aplanare a crizei gunoaielor.

„Suntem deja în discuții cu primăria și cu Romprest, de asemenea cu sortatorii sunt în legătură, pentru discuta și găsi o soluție de deblocare a acestei crize. Blocajul este între Romprest și sortatorul de gunoi, generat de o creanță neachitată. Și serviciile de sortare sunt printe cele comunitare ce trebuie să aibă activitate continuă. Aș vrea să găsim o soluție și sper că într-o oră, două să vin cu o altă soluție. Cesiunea creanței pentru sortator nu a fost agreată. Sectorul 1 vrea să plătească direct către sortatror datoria, dar sunt condiții legale ce trebuie îndeplinite, iar tranzacția să fie făcută fără acordul Romprest. Căutăm o soluție cu implicarea Consilului Local al Sectorului 1. Nu este conturată în prezent soluția, cred că în cel mult 2 ore va fi. Consiliul Local este deliberativ, deci ia decizii, iar aici se are în vedere una prin care serviciile neachitate să plătească primăria direct către sortator. Am fost mereu în legătura cu toate părținel, inclusiv cu doaman primar Clotilde Armand. Conform declarațiilor Rompres, singurul impediment este faptul că sortatorul de gunoi nu primește camioanele”, a declarat Alin Stoica.

By admin