“Există ghiduri de orientare pentru călătoriile aeriene şi instanţele aviaţiei civile internaţionale sunt cele care trebuie să evalueze dacă standardele internaţionale au fost respectate sau nu”, a spus Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, în contextul în care occidentalii au denunţat o deturnare forţată a aparatului de zbor de către Belarus, un aliat al Rusiei.

De asemenea, Peskov a făcut apel la o “evaluare sobră” a incidentului, observând că există deja apeluri la adoptarea de sancţiuni după o procedură care, susţine el, s-a derulat în conformitate cu regulile internaţionale.”Nu vrem să ne amestecăm în această cursă de a condamna pe cineva sau de a susţine ceva”, a adăugat oficialul rus, citat de Agerpres.

Anunțul arestării lui Roman Protasevici, 26 de ani, a fost făcut de canalul media Nexta. Tânărul jurnalist este un fost colaborator al Nexta, o instituţie media care a jucat un rol de prim-plan în marele val de contestare faţă de realegerea în 2020 a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994.

După verificarea avionului, toți pasagerii au fost trimiși pentru inspecție. În timpul celui de-al doilea control al documentelor, Protasevici a fost arestat.

By admin