Reacția vine după ce, miercuri, bugetul Capitalei a fost respins. Mai mulți consilieri, printre care și cei ai USR-PLUS, au votat împotrivă ori s-au abținut.

”Eu am avut o discuție, duminică, cu Nicușor Dan. Am discutat cu colegii, le-am spus că sunt dispus să mediez, dar nu mi-a solicitat nimeni acest lucru. Nu e niciun fel de îndoială, e un proces pentru realizarea bugetului. La prima strigare nu a fost găsit consensul, la a doua, a treia se va găsi. Sunt mai multe orașe în care bugetul este în perioada de aprobare. Bucureștiul va avea buget în zilele următoare. E foarte important să se ajungă la un acord. Respectarea unui acord și a lucrurilor negociate este esențială. Dacă va fi necesar, mă voi implica în mediere”, a spus Barna. 

Grupul consilierilor USR-PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu va vota proiectul propus de Nicușor Dan pe motiv că are veniturile supraevaluate. Consilierii au contestat, de fapt, faptul că Nicușor Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu, înlocuitorul lui Vlad Voiculescu, dreptul de semnătură în ce privește spitalele din subordinea Primăriei.

Dacă bugetul nu va fi aprobat până pe 7 mai, administrația publică intră în incapacitate de plată. Detalii despre cum a pornit scandalul puteți afla AICI. 

Citește și: ”Florin Cîțu, după ce bugetul Capitalei a fost respins: „Avem nevoie rapid de un buget la București. O să am o discuție cu Dan Barna”

By admin