”Fiind o coaliție și fiind în discuție priorițățile partidelor, e foarte firesc să se ajungă la o decizie centrală. De aceea e necesar să avem susținerea politică pe tot palierul. Vom avea un plan foarte solid și asumat de tot ceea ce înseamnă conducerea României”, a răspuns Dan Barna miercuri, după ce a fost întrebat de ce a preluat negocierile premierul.

Liderul USR a vorbit și despre proiectul privind irigațiile.

”Este o diferență de abordare și viziune a Comisiei Europene față de felul în care România abordează aceste proiecte de irigații. Mesajul este că formula de proiect propusă mai necesită discuții suplimentare. Ministrul va avea o consultare și o prezentare săptămâna viitoare pentru a vedea dacă va fi posibilă modificarea poziției europene”, a mai explicat Barna. 

Declarațiile au fost făcute înaintea ședinței de urgență în care liderii coaliției discută despre PNRR. Ședința are loc la două zile după ce ministrul Cristian Ghinea a anunțat că România devansează cu o lună depunerea documentului la Bruxelles.

Citește și: ”Florin Cîțu merge la Bruxelles pentru negocieri legate de PNRR. Klaus Iohannis: Planul nu poate fi respins, nu e ca la BAC”

By admin