Dan Bittman se declară optimist în ceea ce privește noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. El speră că marile festivaluri vor reveni în țara noastră.

„Biserica are mereu întâietate, dar evenimentul religios de la Șumuleu Ciuc poate fi considerat un test, deci s-ar putea să facem festivaluri fără o distanțare prea severă. La Șumuleu Ciuc sper că cineva și-a luat și răspunderea pentru organizarea unui astfel de eveniment cu o participare așa de mare. Am crezut prima dată că sunt imagini de acum 2-3 ani. Aici, autoritățile ar trebui să dea niște răspunsuri, dar este un test pentru o relaxare de vară”, a declarat artistul.

Bittman spune că se pot organiza concerte mici, cu cel mult 5.000 de spectatori, iar mai apoi se poate trece la festavaluri.

„Se pot face concerte, la început cu 1-2.000 de oameni, iar după aceea mai mulți. Sunt încrezător că de la 1 iunie se vor relaxa măsurile. Totul depinde de cifre, de guvern, părerea mea este că nu e atât de periculos, mai ales că evenimentele sunt în aer liber. Normal că trebuie să ne păzim, să respectăm regulile, dar văd că lumea a fost atât de dornică să iasă la aer, astfel încât e greu să-i mai oprești. Totuși, cred că relaxarea trebuia anunțată într-un fel, în sensul că trebuiau atenționați românii că riscurile nu au trecut. Cred că vom avea organizatori curajoși care vor face festivaluri cu număr mare se spectatori”, a încheiat Dan Bittman.

By admin