“Poporul român este singur, este descumpănit și este abandonat, ca un pacient în stare terminală abandonat. Este doar asistat, în mod cinic, ca să se sinucidă încet. Și pentru asta sunt bani. (…) Dacă oamenii din această țară înțeleg că trebuie să aibă demnitate, să-și apere până în ultima clipă aceste valori, este deajuns. Pare ciudat, dar în România nu au rămas mulți români. Petre Țuțea spune la fel: Energii mari pe spații mici. Dacă aici sunt niște oameni care încep să vadă adevărul, poporul acesta se va reface, dar nu la nivel de mulțimi, ce poți aștepra după 50 de ani de comunism și 30 de mafie politico-economică? Nu ni s-a dat voie să ne regenerăm, să ne refacem și nu ni se dă voie în continuare”, a afirmat Dan Puric.

Actorul și regizorul a vorbit și despre climatul politic general, afirmând că preferă să nu gireze partide, ci mai degrabă oameni.

”De la AUR îi cunosc pe câțiva. Nu girez întotdeauna în spațiul poltiic, dar atât timp cât un om ca Sorin Lavric se duce în Parlament și vorbește despre martirii Românei, o dată pe lună, ăsta este un salt. Oamenii aceștia (parlamentarii – N.R.) aud pentru prima dată că noi am avut demnitate, că aceasă demnitate este dată de martiri. Pe de altă parte, se dau legi ca martirii să fie scoși, că sunt criminali de război. Atât timp cât Sorin Lavric merge pe linia aceasta, el depășeste un spațiu de partid, el face un act de refacere, pe mine asta mă interesează și dacă mâine la conducere vine un partid sau un președinte care să afirme valorile astea, atunci eu mă simt apărat. Deocamdată, Sorin Lavric este o voce singulară, dar bine că a început. (…) Deocamdată, pe eșicherul asta opolitic se deschid si alte dimensiuni, cele de identitate, cele de ortodoxie, cele de creștinism, până la urmă, cele de normalitate”, a mai declarat artistul, în direct la Realitatea Plus.

 

By admin