Doctori cum ar fi oftalmologi, dermatologi, urologi sau psihiatri vor putea să trateze și pacienții infectați cu noul coronavirus în baza protocolului emis de Ministerul Sănătății. 

“Au fost situații de spitale pluridisciplinare care erau strict Covid și în care toate specialitățile medicale trebuiau să îngrijească pacienți Covid. Inclusiv chirurgi sau urologi sau oftalmologi sau psihiatri. Medici dermatologi au tratat pacienți cu Covid. Acum vor avea un cadru care să-i absolve de repercusiuni de tip malpraxis în acea situație”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan. 

Întrebată de presă dacă un medic dermatolog ar putea Covid, la Terapie Intensivă, aceasta a replicat: “Părerea mea este că aduce o normalitate în legătură cu ce se întâmplă în sistemul medical și aduce un plus de liniște pentru medicii care lucrează acolo. Medicii dermatologi au tratat și Covid. Acum, vor avea un cadru care să-i absolve de repercursiuni de tip malpraxis în acea situație, cu condiția ca actul medical să se desfășoare corect. Și până acum au fost alte specialități medicale care au îngrijit pacienții Covid și în alte țări, și la noi, doar că ele nu au avut un cadru legal care să le permită acest lucru și să-i absolve de orice fel de repercursiuni din punct de vedere legal.”

By admin