Astfel, cei doi părinți au acționat în judecată Spitalul Județean Vâlcea, Spitalul nr.2 de Boli Infecțioase Vâlcea, Institutul Matei Balș din Capitală si mai mulți medici, cerând daune morale de 8 milioane de euro pentru malpraxis.

Drama fără margini a familiei din Vălcea

Drama familiei din Vâlcea a început în anul 2017. La vârstă de opt luni, în dată de 10 septembrie, fetiță care s-a născut perfect sănătoasă a început să aibă febră 38,2. Mama copilului l-a sunat pe medicul pediatru, solicitându-i un consult. Medicul i-a transmis mamei că fetiță este “este perfect sănătoasă” și “face febra pentru că îi ies dințișorii”, după ce mama a mers cu fetița la consult, conform Ziare.com.

La cinci zile de la primele simptome și după ce starea fetiței s-a agravat tot mai mult, mama a mers cu copilul la Urgențe. După ore întregi de așteptare, i s-au făcut fetiței analize de sânge și i s-a recomandat mamei să meargă la Spitalul de Boli Infecțioase din Râmnicu Vâlcea, pentru că bebelușul este suspect de hepatită.

La Infecțioase, mamei i s-ar fi spus că fetiță nu poate fi internată, deoarece spitalul este plin de bolnavi de rujeolă. La Spitalul de Boli Infecțioase fetiței i s-au făcut analize, iar mamei i-a fost comunicat diagnosticul: hepatită B și C. În urmă analizelor efectuate la un laborator privat a reieșit că fetiță nu suferă de hepatită.

Într-un final, fetiță a fost trimisă la Institutul “Matei Bals” din București, unde i s-au făcut noi analize, iar părinților li s-a spus că bebelușul este suspect de septicemie. În 22 septembrie 2017, după zece zile de la primele simptome și plimbat între spitale, fetiță a murit, la Institutul Matei Balș. Medicul curant le-ar fi transmis părinților că, de fapt, fetiță nu a avut nici septicemie, ci ar fi murit din cauza unei malformații la inimă.

By admin