Emilian Imbri îl vede pe chirurgul Nelu Tătaru drept cea mai bună soluție pentru Ministerul Sănătății în această perioadă, de pandemie, și nu exclude din structura guvernamentală prezența unor specialiști trimiși de PSD, pe lângă revenirea fostului ministru. 

„Cel mai potrivit în momentul ăsta este doctorul chirurg Tătaru. Și ar putea să fie o structură completă dacă ar accepta și PSD să-și trimită doi-trei specialiști. Nu să așteptăm ca să ajungem noi la putere… Trebuie să fie ceva ca Guvernul să hotărasacă foarte clar să nu mai punem niște copii care nu știu nimic de Sănătate. E o aberație. Nu Voiculescu e de vină, ci cei care-l susțin”, a declarat Emilian Imbri la emisiunea „Realitatea de București”, difuzată, marți, de Realitatea.net, LIVE, pe site-ul realitateadebucuresti.net.

„Dacă e război, pui un dirijor de orchestră să conducă?! Acum e pandemie, și vii acum cu amatori?! Domnul Nelu Tătaru mi se pare cel mai în măsură să intre din mers. Știe, și este un chirurg, omul e un tip de acțiune. Dacă în jurul lui își adună pe cei cu care a lucrat”, a adăugat medicul Emilian Imbri.

Citește și Emilian Imbri, acuzații GRAVE la adresa lui Vlad Voiculescu despre „bombițele” lăsate pentru Sănătate

 

Emilian Imbri a comentat și scandaloasa evacuare de la spitalul „Foișor”, din cauza crizei COVID de paturi de la Terapie Intensivă, cu pacienți scoși din saloane seara târziu pentru a elibera unitatea medicală.

Fostul manager crede că Nelu Tătaru ar fi condus mult mai bine această operațiune: „Dl Tătaru poate că nu alerga, dar mergea acolo și le spunea oamenilor ce ar fi trebuit să facă. (…) E o chestie care vine sa demonstreze lucrurile făcute in pripa, amatorist. Daca tot faci o evacuare si ai niste planuri, se evacueaza, se muta bolnavii, asta nu se face cu portbagajul personal, asa ceva nu se intampla. (…) 

Niciun manager de spital nu poate primi ordine prin telefon, așa cum s-a întâmplat în aceste ultime luni de la acești copii (echipa ministrului Voiculescu – n.red.). (…) Credeti ca eu as fi facut un pas daca mi spunea: Evacuează spitalul Babeș! Nu! Trebuie să am un ordin. Dar, atentie, ordinul venise din cu totul altă parte. Adevărul, acolo, e la mijloc. (…) Însă nu primești ordine prin telefon: Sunt Ministerul Sănătății, nici nu se prezintă. Păi Ministerul Sănătății îți poate spune sa faci ceva, dupa care vine DNA si intreba cine”. 

Citește și Medicul Emilian Imbri, despre scandalul deceselor COVID lansat de Vlad Voiculescu: Nu pot să cred că cineva e atât de iresponsabil să arunce pe piață așa ceva

 

By admin