„Statele membre pot acum să aleagă să-şi extindă campaniile de vaccinare pentru a-i include şi pe tineri. Pentru a pune capăt acestei crize, fiecare doză contează”, a comentat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, într-un mesaj pe Twitter.Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a susţinut această măsură încă de săptămâna trecută, când a fost recomandat pentru prima oară un vaccin anti-COVID-19 pentru copiii şi tinerii europeni.Responsabilul EMA cu strategia vaccinală, Marco Cavaleri, a declarat că, în conformitate cu datele obţinute, vaccinul este sigur pentru copii, fără efecte secundare grave şi că pare eficient în a-i ajuta pe copii să reziste infecţiei.Vaccinul produs de BioNTech/Pfizer a fost deja aprobat pentru a fi folosit pentru copii în SUA şi Canada.În schimb, liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat recent un apel la adresa ţărilor bogate chemându-le să doneze vaccinuri anti-coronavirus ţărilor sărace şi să nu se grăbească cu inocularea copiilor. În prezent, doar 0,3% din totalul global al vaccinurilor anti-COVID-19 ajung în ţările sărace, preciza şeful OMS

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul de la Pfizer.

Autoritățile din România au anunțat deja că imunizarea copiilor între 12 și 15 ani va începe în câteva zile de la autorizarea vaccinului de către EMA. Detalii despre când va avea loc vaccinarea adolescenților au fost făcute de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

By admin