Evaluarea miniștrilor se va face trimestrial și va fi făcută de Secretariatul General al Guvernului și de Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

În vederea acestei evaluări, Florin Cîțu le cere miniștrilor să trimită fișe care să conțină obiective din programul de guvernare pe care și le asumă și o detaliere clară a termenelor de care au nevoie pentru a îndeplini aceste reforme și politicile publice pe care s-au angajat să le implementeze. 

Potrivit documentului, trimestrial, în data de 25 ale lunii, miniștrii trebuie să transmită o foaie de parcurs către SGG și către Comisia Națională de Prognoză. Pe baza acestor foi, comisia va face o evaluare cu privire la eficiența miniștrilor, dar și cu privire la modul în care obiectivele din programul de guvernare au fost atinse.

Premierul s-a arătat nemulțumit de faptul că, în repetate rânduri, miniștrii au fost somați să trimită aceste fișe și nu au făcut asta. 

Miniștrii USR sunt printre membrii cabinetului Cîțu care nu au primit fișele să fie evaluați. De asemenea, Florin Cîțu spunea că va face o evaluare și miniștrii care nu performează ar putea să fie remaniați din guvern. 

Potrivit unor surse, nemulțumiri sunt legate de activitatea ministrului Stelian Ion, cel care nu s-a consultat cu membrii coaliției când a trimis legile Justiției la CSM și, de asemenea, sunt nemulțumiri legate și de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cel care l-a atacat politic pe Florin Cîțu. 

By admin