A evoluat la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, FCSB, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun și FC Voluntari, de unde s-a retras din activitate, la vârsta de 38 de ani. A îmbrăcat tricoul naționalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

Fostul mijlocaș a cucerit două titluri de campion cu FCSB, un titlu de campion cu Panathinaikos, o Cupă a Greciei și o Cupă a României.

În prezent, Lucian Sânmărtean este manager sportiv al loturilor naționale de juniori și patronul unei școli de fotbal.

„Eu am fost mai boem așa. Lumea când începea să mă aprecieze, eu mă retrăgeam. Mutu mi-a zis așa: <<Tu nu ai ajuns mai sus fiindcă ți-era frică de succesul pe care puteai să-l ai>>.

A fost foarte interesantă analogia lui. Lumea apreciază jucătorii care fac performanță. Jucătorii care fac performanță sunt jucătorii mari, cu o carieră bogată, cum au fost Mutu, Chivu, Lobonț, Contra, Pancu, jucători mari…numai zic de Hagi sau Popescu care au evoluat la cel mai înalt nivel. Unii jucători fac performanță, iar alții au un real talent. Pot surveni o serie de probleme, poți avea accidentări, nu dai de un antrenor care să te înțeleagă, sau de o echipă mare. Una e jucătorul talentat și alta e jucătorul care face performanță.”

Citește continuarea declarațiilor pe realitateasportiva.net

By admin