Mai multe zone din Craiova au fost inundate după o ploaie torențială, marți seară. Municipiul Craiova a fost marți sub avertizare de tip Cod portocaliu de ploi torențiale până la ora 18.30 și au fost înregistrate averse ce au cumulat 35-50 l/mp, descărcări electrice, vijelie și grindină de dimensiuni medii.

Mai multe străzi din oraș au fost și încă mai sunt și la această oră inundate, iar copacii rupți de vânt au făcut deja probleme, potrivit realitateadecraiova.net.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a anunțat că toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, iar canalizarea a refulat în mai multe zone ale urbei.

„În urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a scris pe pagina de Facebook, primarul Lia Olguța Vasilescu.

Asfaltul a fost distrus pe mai multe străzi din oraș.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a postat mai multe fotografii și clipuri video cu ploaia torențiala care a inundat străzile orașului și Sala Polivalentă.

„Sala Polivalentă este una dintre instituțiile afectate azi de inundații. A fost întreruptă furnizarea energiei electrice pentru a nu se produce scurt circuit, dar centrele de vaccinare vor funcționa mâine cu program normal, in acea parte a clădirii folosindu-se generatorul. Centrul de vaccinare cu Moderna a fost mutat in aceeași clădire, dar intr-o aripă neafectată de inundații. Polițiștii locali ii vor direcționa mâine pe cetățenii care vin să se vaccineze”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Pompierii au intervenit și în cazul unui copac căzut peste cablurile de tramvai. Degajarea plopului căzut în zona Mall Electroputere a fost făcută de Detașamentul 2 Pompieri Craiova cu echipaj de descarcerare, potrivit ISU Dolj.

După ploaie au început primele reparații pe strada Bibescu, distrusă de ruperea de nori de marți, a anunțat primarul Olguța Vasilescu 

Primarul Craiovei a postat mai mutle fotografii cu lucrătorii de la salubrizare care curăță străzile după ploaie.

By admin