“La ora 8:00, la 8 fără 10 mai exact trebuie să fim aici, în unitate”, povestește femeia.

“Ma gândesc la faptul că trebuie să ajung cât mai repede pentru că persoana pentru care noi trebuie să plecăm la interventțe este o persoană pentru care orice secundă contează pentru viata ei. Traficul din București este o problemă. Sunt foarte mulți șoferi, inclusiv femei și bărbați, care parcă nu aud sirenele ambulanței, nu se dau la o parte. În principiu, este 1 minut per kilometru, dar trebuie să ajungi cât mai repede. În principiu, o tură are între 7-12 cazuri”, a explicat paramedicul.

Prima cursă a Ștefaniei a fost în urmă cu o lună. A ajuns aici la cererea ei, în contextul în care pompierii au fost suprasolicitați în pandemie. Deși detașarea este valabilă pentru 6 luni, ea speră să rămână în continuare la volanul ambulanței.

“Îmi place să ajut oamenii. Am întâlnit de-a lungul vieții diverse persoane, am trăit pe lângă oameni care au fost în vârstă și vezi că tot timpul au nevoie de câte ceva”, mai spune aceasta.

Acum, ținând cont că este pandemie, acum noi avem solicitări și pentru pacienți COVID. La fiecare solicitare de COVID bineînteles îmbrăcam costumul acesta special. u il dezbracăm iemdiat. Au fost cazuri în care am stat la spital câteva ore pentru că și spitalele au fost aglomerate și de cele mai multe ori nici ei nu au paturi în care să îi pună pe pacienți. Se decontaminează, așteaptă 15 minute până își face efectul substanța respectivî, dupa care intra în cortul de dezechipare, care se afla aici, se dezechipează, iar după două ore este din nou aptă pentru a interveni. 

“Am fost marcată de cazul unei paciente pe care am transportat-o de la un centru de dializă la spitalul Victor Babeș. Efectiv, deși îi era administrat oxigen, doamna spunea dați-mi oxigen, efectiv cu toate resursele, faptul ca pulsoximetru nostru arăta că este în parametrii normali, ea simțea că se sufocă”, arată paraedicul, subliniind că, oricât ai vrea sa ajuți, câteodată chiar nu poți.

Și soțul ei este șofer pe autospecială SMURD, dar nu lucrează în aceeași unitate.

Ștefania are permis pentru aproape toate categoriile, cu o singură excepție.

“M-am interesat de costurile pentru permisul de categoria A, sper ca în viitorul foarte apropiat să termin școala”, a declarat ea.

Nu exclude ca, în viitorul apropiat, să schimbe autospeciala cu motocicleta SMURD.

By admin