Rangerii hunedoreni avertizează că viperele sunt deja foarte prezente în Parcul Național Retezat, astfe lcă turiștilor li se atrage atenția să fie extrem de prudenți dacă pleacă în drumeții, pentru că viperele sunt venioase și atacă, dacă se simt amenințate, scrie realitateadehunedoara.net.

Turiștilor li se recomandă să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.

Imagini spectaculoase au fost surprinse cu o viperă în căutarea prăzii într-o pădure din Parcul Național Retezat, într-o filmare postată de Romsilva. 

Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.

Vipera are o lungime de circa 70 de centimetri.Vipera este răspândită în numeroase zone din Europa, inclusiv în România. Viperele se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane, potrivit mesajului Romsilva de pe pagina de Facebook

By admin