Peste 60 de pompieri militari şi civili au intervenit, începând de vineri seara, timp de şapte ore, pentru stingerea incendiului izbucnit la o fabrică de mobilă din municipiul Reghin, în urma căruia au ars complet trei hale de producţie, alte două corpuri de clădire fiind afectate.În urma incendiului,  peste 300 de angajaţi au rămas, practic, fără locurile de muncă, întrucât flăcările au distrus aproape în totalitate utilajele şi fluxul de producţie.

Pompierii mureșeni au fost solicitați, în jurul orei 21:50, să intervină la un incendiu izbucnit într-o hală care aparține unei fabrici de mobilă de pe strada Apalina, din municipiul Reghin.

Focul a cuprins mai multe hale de depozitare și există riscul să se extindă la cele învecinate. Incendiul violent se manifestă pe o suprafață de mii de metri.

În cadrul intervenției au fost alertați pentru a interveni pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, pompierii voluntari Rușii Munți, Gurghiu, Ibănești, Hodac, pompieri voluntari din cadrul serviciului privat Kastamonu, ISU Bistrița-Năsăud și ISU Harghita, potrivit realitateademures.net

Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite pe timpul desfăşurării acţiunilor de intervenţie. La faţa locului a rămas o autospecială pentru stingerea incendiilor, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a reizbucnirii incendiului.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită de către o comisie special constituită în acest sens. 

 

ISU Mureş a transmis un mesaj prin RO-ALERT pentru evitarea zonei, având în vedere degajările însemnate de fum care pot afecta circulaţia pe raza municipiului Reghin. 

By admin