Ioan Mircea Pașcu a precizat, pe pagina sa de Facebook, că a ieșit „complet din politică” din septembrie 2019, atunci când PSD i-a retras candidatura de comisar european, fără portofoliu. În plus, fostul europarlamentar și vicepreședinte al Parlamentului European respinge total calitatea de „pesedist activ”, care, susține acesta, este prezentată de mass-media după anunțul cooptării sale în echipa de la BNR a Comitetului de trecere la Euro. Consilierul guvernatorului Mugur Isărescu a anunțat marți că Pașcu va fi consultant, în Departamentul de Geopolitică al Comitetului de trecere la Euro.

MUTARE neașteptată a lui Mugur Isărescu! Viorica Dăncilă – CONSULTANT de strategie la vârful Băncii Naționale

Ioan Mircea Pașcu se referă la numirea pentu comisar european (interimar) de acum doi ani care i-a fost retrasă după doar două luni de către PSD.

Numirea era făcută doar pentru perioada de tranziție a vechii Comisii Europene, conduse de Jean-Claude Juncker, până la începerea noului mandat al Comisiei Europene, conduse de Ursula von der Leyen. Vechea echipă de la Bruxelles rămăsese fără doi comisari care au fost aleși europarlamentari în mai 2019: Corina Crețu și comisarul Estoniei, astfel că fiecare țară a propus alte două nume. 

.

Mircea Pașcu a fost propus în iunie 2019 pentru funcția de comisar european, fără portofoliu, în noua echipă a actualei șefe a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, însă în doar câteva luni, în septembrie 2019, i-a fost retrasă.

Ulterior, Paşcu a anunţat că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar fără portofoliu, pe locul lăsat liber de Corina Crețu. 

„Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dăncilă”, scria, pe 11 septembrie 2019, Ioan Mircea Pașcu.

By admin