“În fiecare an, cu prilejul Zilei Rezervistului Militar, gândurile noastre de apreciere și respect se îndreaptă către toți compatrioții noștri care și-au pus întreaga activitate în slujba servirii Patriei, îndeplinind sarcinile specifice serviciului militar la cele mai înalte standarde de profesionalism.

Dragi rezerviști militari,

Prin competență, spirit de sacrificiu și loialitate, ați contribuit la prestigiul instituțiilor publice cu atribuții și responsabilități în domeniul securității și apărării țării.

Vă bucurați în continuare de o admirație publică considerabilă și, tocmai de aceea, sunteți esențiali pentru a încuraja, din postura în care vă aflați acum, tinerele generații să se alăture instituțiilor din sistemul național de securitate. Doar cei care au trăit deja ca militari activi pot reda cu fidelitate tinerilor care doresc să îmbrățișeze cariera de militar modul în care, alături de camarazii lor, vor experimenta un nivel unic de provocare și dezvoltare personală.

În același timp, servindu-le drept model, le puteți insufla valori și principii sănătoase de viață, precum încredere, respect, devotament, demnitate, onoare, disciplină, profesionalism și solidaritate.

Vă felicit pentru schimbările pozitive pe care le-ați făcut acolo unde v-ați desfășurat activitatea și vă mulțumesc pentru că, în ciuda rigorilor și încercărilor inerente serviciului militar, nu ați ezitat să faceți sacrificii și să rămâneți în slujba țării, promovând valorile naționale și tradițiile militare.

Vă doresc multă sănătate, bucurii și împliniri alături de familii!

La mulți ani!”, a tranmmis Klaus Iohannis în mesajul adresat rezerviștilor.

By admin