Discuţiile între cei doi vor viza cooperarea economică şi cea în domeniul sănătăţii, inclusiv în ceea ce priveşte contracararea pandemiei de COVID-19, educaţia privind Holocaustul şi alte măsuri de combatere a antisemitismului în România, cât şi schimburile culturale şi interumane dintre cele două ţări.

Conform agendei afişate pe site-ul Preşedinţiei Române, de la 13.15 preşedintele Iohannis şi omologul său israelian vor susţine o declaraţie de presă.

Preşedintele Israelului va avea, de la ora 18.35, o întrevedere oficială şi cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Conform agendei afişate pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România, preşedintele Reuven Rivlin va susţine un discurs miercuri în plenul reunit al Parlamentului României, la invitaţia preşedinţilor celor două Camere – Anca Dragu şi Ludovic Orban.

Tot miercuri, acesta va inaugura «Forumul de Afaceri România – Israel», alături de premierul Florin Cîţu.

Preşedintele Israelului va fi însoţit de o delegaţie de 60 de oameni de afaceri israelieni şi lideri din domeniul economic.

Joi, preşedintele Rivlin, şeful Forţelor Aeriene Israeliene şi şeful Forţelor Aeriene Române vor participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din 2010, în Munţii Bucegi, conform sursei citate.

Oficialilor li se vor alătura 100 de membri ai familiilor celor şapte eroi.

By admin