Vorbesc astăzi de părerologi, o nouă specie din blamatul internet. Cel puțin 3 feluri de specialiști. Unii care, cumva ca masculii alfa, emit judecăți alambicate ce par inteligente dar sunt de fapt mostre de prostie și incultură pure, alții care repetă inepțiile și le aprobă cu două mâini, altă mostră de lipsă de materie cenușie, în sfârșit, cei care își varsă frustările ca un capac de wc care nu mai suportă presiunea.

Sute de astfel de oameni îmi scriu zilnic pe pagina mea de facebook în speranța că-mi vor produce disconfort psihic. Evident, mă amuz, blochez și de fiecare dată mă gândesc la cât de inutilă este zbaterea acestora de a se ști cumva că există.

După ce am început să difuzăm interviul cu Dragnea, părerologii s-au îngrămădit să comenteze. Cei mai mulți, mânați de ura pe care o poartă pentru tot ce a însemnat PSD și Dragnea (asta pot înțelege) ne-au luat pe toți la pachet. Înjurături, răutate, toate s-au revărsat în mesajele lor ca să ce? Habar nu am, nu înțeleg ce-i animă în revărsarea de ură. Crede cineva că printr-o postare ne va da agenda peste cap? Sau pur și simplu vom înceta să difuzăm, comentăm, tot ce spune fostul mare șef al PSD?

Parte din ei cred, probabil, că odată ce au tv și cablu, televiziunea le aparține. Și că ei ar fi oricum cei mai buni reporteri sau moderatori. Chiar dacă, confruntați față în față, nu ar fi în stare să rostească o propoziție coerentă.

Postacii, unii de prost gust, cu profiluri ascunse (ăștia sunt cei penibili, nici măcar nu își asumă părerea dar o rostesc) se antrenează între ei. Cel mai probabil, ei nu vor citi aceste rânduri, nu sunt în stare să silabisească până aici, dar îi anunț cu respect că așa cum au reușit să se descurce pe internet, așa să facă și cu butonul telecomenzii. Să dea mai departe, eu nu am nevoie de astfel de public. La final, pentru toți ceilalți contestatari ai acestui demers pur jurnalistic : vă roade pizma?

                                                                                             

By admin