Liderii USR PLUS spun că intenționează să soluționeze situația care a creat tensiuni. Dan Barna a dat asigurări că bugetul Capitalei va fi aprobat în perioada următoare. Liderul USR s-a oferit să se implice în mediere și a subliniat că „respectarea lucrurilor negociate este esențială”.

Și Premierul Florin Cîțu a comentat situația bugetelor locale respinse din cauza neînțelegerilor dintre PNL și USR PLUS. Prim-ministrul a spus că, în privința situației de la Capitală, va avea o discuție cu Dan Barna, vicepremier din partea USR PLUS, pentru a clarifica lucrurile.

La rândul său, primarul în funcție a făcut apel la echilibru și înțelepciune. Nicușor Dan a precizat că așteaptă propunerea USR PLUS pentru bugetul Capitalei, o variantă care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, dar și dorințele locuitorilor Bucureștiului.

Bugetul Bucureștiului, în forma propusă de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul de buget a fost respins cu 22 de voturi „împotrivă”, 17 voturi „pentru” și 14  „abțineri”.

Bugetul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate.

Bugetul Capitalei a fost RESPINS! Consilierii USR PLUS au blocat bugetul lui Nicușor Dan – Primăria riscă să intre în INCAPACITATE de plată

By admin