Liviu Dragnea a cerut magistraţilor strămutarea procesului de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă, dar, între timp, judecătorul a fost cel care a renunțat la caz, potrivit portalului instanțelor.

„Solutia pe scurt: În temeiul art.68, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de judecătorul Benone-Alin Răduinea. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24.V.2021”, se arată în minuta instanței.

Ca atare, s-au stabilit alte termene de judecată. În data de 3 iunie 2021, Liviu Dragnea va fi prezent prin videoconferință la proces pentru a se judeca competența instanței, iar pe 14 iunie se va da soluția privind liberarea condiționată.

La primul termen al dosarului, Curtea de Apel a amânat cauza, întrucât apărătorul lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta.

Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Dragnea a primit aviz favorabil privind liberarea condiționată din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

By admin