Mii de părinți și-au adus, astăzi, copiii la Parlament. Coada de la intrarea în Casa Poporului a fost de zeci de metri. Cei mici au fost întâmpinați chiar de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Pentru o zi, Ludovic Orban și-a cedat scaunul de președinte. El a fost ocupat rând pe rând de copiii care i-au vizitat biroul. Cei mici au putut să vadă inclusiv sala de plen, locul unde se votează legile.

Evenimentul a fost organizat sub genericul “Împarte-ţi ziua cu părinţii la Camera Deputaţilor”.

Foto: Emanuel Focșan

“E o instituţie importantă a statului şi e important ca şi copiii să vadă practic unde se iau deciziile, unde se fac legi şi, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a ținut să le spună copiilor cât de importantă este școala pentru viitorul lor. ”Să nu uite că ai carte, ai parte. Școala e importantă”, a spus liderul Camerei Deputaților. 

De 1 iunie, Camera Deputaţilor a invitat copiii şi însoţitorii acestora să participe, gratuit, la “Ziua Porţilor Deschise”. Evenimentul are până la ora 16:00, iar accesul se face pe la intrarea dinspre parcul Izvor, C1.

By admin