Ludovic Orban spune că va face o campanie pozitivă în cursa pentru președinția PNL până la congresul din 25 septembrie.

„Florin Cîțu este colegul meu de partid, este premier, chiar dacă suntem în competiție, va fi o competiție de proiecte, si până la urmă membrii PNL vor decide”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă, joi, la Parlament.

„Am fost șeful echipei de negociere a coaliției de guvernare ca președinte PNL, negocieri dificile, dar în urma acestor negocieri am reușit formarea coaliției, învestirea guvernului și luarea măsurilor necesare înainte de 1 ianuarie pentru a menține România credibilă. Am depășit un moment de criză în coaliție ca urmare a intervenției mele ca președintele al PNL. Eu sunt mai degrabă un garant al menținerii coeziunii în această coaliție”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban se referă la criza din coaliție provocată de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, demis pe 13 aprilie din funcție.

Ludovic Orban nu se consideră un politician învechit, ci, dimpotrivă, susține că a înnoit PNL.

„Eu deja am adus un suflu nou în PNL, au apărut foarte multe fețe noi în PNL – Cristi Băcanu, Sigfried Mureșan, Pavel Popescu, Violeta Alexandru, avem grupul parlamentar PNL cu cea mai mică medie de vârstă (…) Nu e importantă vârsta președintelui PNL, ci cine este, ce concepție are. Eu nu pot să mă întineresc, asta e natura. Dar voi menține aceeași deschidere a PNL către tineri, chiar dacă unii dintre cei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a răspuns, joi, Orban, spre finalul conferinței, întrebat dacă se consideră un politician învechit. 

By admin