Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat, miercuri, lansarea campaniei ”Go Give One”, invitând fiecare persoană din lume care doreşte ”să ia parte la vaccinarea populaţiei mondiale să participe la acest lucru printr-o simplă donaţie”.

”Cea mai bună cale pentru a ieşi din această pandemie este de a obţine vaccinuri pentru toată lumea, începând cu angajaţii din domeniul medical şi pentru persoanele cele mai vulnerabile din lume”, a adăugat directorul organizației. 

Potrivit OMS, suma de 7 dolari va acoperi costurile legate de cumpărarea şi livrarea unei doze de vaccin pentru o persoană care trăieşte într-o ţară cu venituri mici.

Campania vizează, totodată, obţinerea de fonduri de la companii ai căror angajaţi şi clienţi fac la rândul lor astfel de donaţii.

Campania va fi lansată treptat în ţările lumii pe parcursul acestui an, începând cu Marea Britanie, Statele Unite, Israel şi Kenya. Iniţiativa este sprijinită de organizaţii de caritate şi companii internaţionale şi beneficiază deja de o platformă online proprie, care poate fi accesată la adresa www.gogiveone.org.

Dispozitivul COVAX și-a propus să asigure două miliarde de doze de vaccinuri anti-Covid pentru ţările sărace până la sfârşitul anului 2021, potrivit Agerpres. 

By admin