“Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată. Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, a transmis Președinția Republicii Moldova, potrivit deschide.md.

Simion se află încă de ieri în vama Leușeni-Albița, acuzând că este împiedicat să meargă la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, care a murit pe data de 12 martie, în urma infectării cu COVID-19.

“Am văzut reacții lașe din partea autorităților, și din România, și din Republica Moldova, care nu vor să-și asume deloc subiectul Unirii, subiectul unei nedeptăți împotriva mea. Nu pot merge peste Prut…”, a transmis Simion, în mesajul video postat pe pagina contul său de Facebook.

Liderul AUR are interdicție în Republica Moldova până în 2023, și asta deoarece, în 2018,  a fost expulzat și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani.

Citește și George Simion stă de ore bune la frontieră! „Eu, demnitar al statului român, care luptă pentru reîntregire, sunt în imposibilitatea de a ajunge la Chișinău” 

By admin